Occulte genezers


Ja, zo wil ik mijn verhaal beginnen. Er is een hele tijd –vele jaren – geweest dat ik nl. niet echt leefde.

Ik was chronisch ziek. Het is allemaal zo’n 20 jaar geleden begonnen. Ik heb een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en ik maak lange dagen. De werkdruk neemt steeds meer toe, totdat ik zo moe ben en zoveel hoofdpijn heb, dat ik naar de huisarts ga. Ik vertel mijn huisarts over de hoge werkdruk en de mededeling, dat ik nog meer werk erbij krijg. Terwijl ik dit vertel knapt er iets in mij.
Ik kom terecht in een medische molen en wordt door een psychiater onderzocht. Niemand kan mij vertellen wat ik nu eigenlijk mankeer. Is het een burn-out misschien, overspannenheid? Nee, de klachten worden zo erg dat er veel meer aan de hand moet zijn. Uiteindelijk is met een DNA onderzoek vastgesteld dat ik lijd aan een zeldzame fatale stofwisselingsziekte. Er wordt mij verteld dat hier geen medicijnen voor zijn, nergens op de hele wereld. Ik ben nog maar in de veertig en nu moet ik er rekening mee houden dat mijn leven na een slopend ziekbed afloopt….Maar zo is het niet gegaan. Deze voorspelling van de dokter is gelukkig niet uitgekomen! Ik ben
genezen door de grote Heelmeester/Geneesheer: Jezus Christus.

De weg hiernaar toe is bizar. Zoals zoveel mensen doen in een uitzichtloze situatie, zoek ik overall mijn heil, ook bij alternatieve genezers. Ik reis stad en land af om maar te genezen. Helaas heeft dit mij alleen maar veel geld gekost en schade toegebracht.
Schade? Ja, schade aan mijn ziel! Niemand doet er goed gaan door zich in te laten met occulte genezers! Het gezegde: “Baat het niet, dan het schaadt ook niet”, is dus een leugen!
Niet dat ik dit weet. Ik ben met enkelen zeer bevriend geraakt en had niet door dat deze mensen er occulte praktijken op na houden: bv waarzeggerij en geesten oproepen. Ze zijn heel trouw in hun vriendschap en komen zelfs op onze familiefeesten. Ze dringen zich in mijn hele relatienetwerk en ik, ik ben blij nog een paar “ echte” vrienden over te hebben. Tenslotte is mijn wereld heel klein geworden. De ziekte eist zijn tol en ik lig hele dagen op bed.

Nooit zal ik vergeten die ene keer dat ik met mijn a.s. vrouw (we zouden 1 week later trouwen) naar een informatiedag ga, waar wetenschappers van het Radboud Medisch Centrum ons iets gaan vertellen over de voortgang van het onderzoek naar deze ziekte. Wel, er is geen enkele voortgang te melden! Er staat een mevrouw op die vertelt dat er nu informatie gegeven wordt over palliatieve zorg. Dit kunnen we niet verdragen. We staan op het punt om te gaan trouwen en dan hoor je zo’n boodschap. We lopen snel naar buiten. We hebben onder tranen op de parkeerplaats in de auto samen gebeden en deze ziekte in de hand van de Here gelegd. Toen kwam er rust bij ons beiden!
Bidden is het allerbeste medicijn! Het geeft rust in een uitzichtloze situatie. Samen hebben we de nood aan de Here Jezus verteld. Jaren later zijn we er achter gekomen dat iemand mij door vloek ziek gemaakt heeft. Jaren later ontdekken we ook dat deze alternatieve genezers, mij aan zich gebonden hebben. Maar Jezus is gekomen in deze wereld om “gebondenen” vrij te maken van een vloek te genezen.
Ik ben naar ’s-Hertogenbosch gegaan en bij echte vrienden van de Here Jezus terecht gekomen. Daar heb ik de liefde van de Here Jezus gevoeld. Zij hebben voor mij gebeden en per DNA- onderzoek is nu vastgesteld, dat ik volkomen genezen ben! Glorie aan Jezus!